КАФЕДРА КРИМІНАЛЬНО-ПРАВОВИХ ДИСЦИПЛІН ТА СУДОЧИНСТВА

Кафедра кримінально – правових дисциплін та судочинства

Жовтень — місяць обізнаності з кібербезпеки: захистіть себе та своїх близьких онлайн

Поділитися

Жовтень традиційно присвячується темі кібербезпеки — це чудова нагода підвищити свої навички з безпечного користування інтернетом та допомогти близьким, особливо дітям, підліткам та людям старшого віку, краще орієнтуватися в цифровому середовищі.

Онлайн-загрози стосуються не лише великих корпорацій чи урядів — вони впливають на звичайних людей щодня. Кожен із нас може стати надійним охоронцем своєї цифрової безпеки, забезпечуючи, щоб особисті дані залишалися недосяжними для зловмисників.

У рамках підвищення обізнаності, разом з Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром та Вінницькою обласною Радою, ми реалізували проєкт для підлітків «Мистецтво безпечного інтернету». Метою ініціативи є навчання молоді правил безпечного користування інтернетом та захисту своїх прав у цифровому світі.

«Підлітки — це найактивніші користувачі інтернету. За даними, 96% дітей віком від 10 до 17 років користуються мережею регулярно, причому третина проводить там до п’яти годин щодня. Водночас, окрім можливостей, інтернет приховує і загрози, на які підлітки можуть потрапити. Наша задача — допомогти їм безпечно користуватися інтернетом та захищати свої права», — зазначив Назарій Боярський, член Правління ГО «Інкубатор демократичних ініціатив».

За хештегом #МистецтвоБезпечногоІнтернету можна знайти корисні матеріали з питань кібербезпеки. Також на нашому YouTube-каналі доступні записи ефірів, які присвячені таким важливим темам, як безпека даних, онлайн-грумінг, інтимні переписки, мова ворожнечі, а також правова та психологічна допомога дітям, які зазнали насильства в інтернеті. Переглянути відео можна за посиланням: YouTube-канал.

Поширюйте ці матеріали серед тих, кому вони можуть стати в нагоді.

Loading